Projectbanen.nl Arbeidsmarktmonitor 2019

Een compleet overzicht van werk & inkomen in het vakgebied projectmanagement

Alle informatie die jij als projectspecialist graag wil ontvangen, bundelen wij jaarlijks voor je in de Arbeidsmarktmonitor van Projectbanen.nl. In de nieuwste editie van de arbeidsmarktmonitor lees je meer over salarisontwikkelingen, selectiecriteria, brancheontwikkelingen, praktische tips en meer over hoe het vakgebied zich ontwikkelt.

arbeidsmonitor-long-2

Ervaring zwaarwegend bij salaris

Waarop baseren werkgevers salarissen op? Dan valt op dat vooral ervaring telt. Maar liefst 96% van de werkgevers weegt dit mee. 63% van de werkgevers baseert het salaris ook op het opleidingsniveau. Opvallend is dat werkgevers het opleidingsniveau belangrijker vinden dan de opleiding zelf: slechts 26 % van de werkgevers geeft aan het loon ook op basis van de genoten opleiding te baseren. 

  • Opleidingsniveau
  • Ervaring
  • Ervaring, opleidingsniveau en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Ervaring, opleidingsniveau en opleiding(en)
  • Ervaring en opleiding(en)
  • Ervaring, opleidingsniveau, opleiding(en en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Ervaring en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Overig

Projectsalarissen blijven stijgen

De arbeidsmarkt is altijd in beweging. Tussen 2017 en 2018 raakte de arbeidsmarkt steeds meer gespannen. Er zijn meer mensen dan ooit aan het werk en het percentage werklozen daalt nog steeds. Dat heeft ook invloed op de arbeidsmarkt voor projectprofessionals en hun werkgevers. Kijk bijvoorbeeld naar het gemiddeld salaris van projectprofessionals dat gestegen is van €3.828,62 in 2017 naar €4.064,46 in 2018. De ene projectfunctie betaalt natuurlijk beter dan de andere.

  • Gemiddeld salaris per maand 2018*
  • Gemiddeld salaris per maand 2019*

Ben je benieuwd naar het gemiddelde salaris in jouw functiegroep of waar de meeste project gerelateerde banen beschikbaar zijn? Dit en nog veel meer relevante informatie tref je in de arbeidsmarktmonitor van Projectbanen.

Wil je de complete Arbeidsmarktmonitor ontvangen?

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen in het gemiddelde salaris in jouw functiegroep of andere effecten van de gespannen arbeidsmarkt? Dit en nog veel meer relevante informatie lees je in de Arbeidsmarktmonitor 2019 van Projectbanen.nl. Voor nog meer informatie over de ontwikkelingen in het vakgebied kun je ook alle eerdere edities nog downloaden en lezen!

Download de Projectbanen.nl Arbeidsmarktmonitor 2019