fbpx

Projectbanen.nl Arbeidsmarktmonitor 2018

Een compleet overzicht van werk & inkomen in het vakgebied projectmanagement

Alle informatie die jij als projectspecialist graag wil ontvangen, hebben wij voor je gebundeld in de eerste Arbeidsmarktmonitor van Projectbanen.nl. Interessante informatie over onder meer salarisontwikkelingen, selectiecriteria, brancheontwikkelingen, praktische tips en meer uit het vakgebied ontdek je in arbeidsmarktmonitor.

arbeidsmonitor-long

Ervaring zwaarwegend bij salaris

Waarop baseren werkgevers salarissen op? Dan valt op dat vooral ervaring telt. Maar liefst 96% van de werkgevers weegt dit mee. 63% van de werkgevers baseert het salaris ook op het opleidingsniveau. Opvallend is dat werkgevers het opleidingsniveau belangrijker vinden dan de opleiding zelf: slechts 26 % van de werkgevers geeft aan het loon ook op basis van de genoten opleiding te baseren. 

  • Opleidingsniveau
  • Ervaring
  • Ervaring, opleidingsniveau en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Ervaring, opleidingsniveau en opleiding(en)
  • Ervaring en opleiding(en)
  • Ervaring, opleidingsniveau, opleiding(en en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Ervaring en schaarste in aanbod sollicitanten
  • Overig

Project-salarissen € 600,- hoger dan modaal

Hoewel de schaarste (nog) geen rol lijkt te spelen in het salarisaanbod voor projectmatige functies, verdien je in een projectfunctie over het algemeen niet slecht. Lag het modale inkomen in Nederland in 2017 op € 2.855,-* bruto (bron: CPB), in projectbanen ligt dat op € 3.479,-*. De ene projectfunctie betaalt natuurlijk beter dan de andere. Vooral programmamanagers en technisch projectleiders verdienen in verhouding goed. Logischerwijze liggen de laagste lonen in de ondersteunende functies.

* Het betreft het gemiddeld door werkgevers geboden bruto salaris per maand, exclusief vakantiegeld.

  • Gemiddeld salaris per maand*

Ben je benieuwd naar het gemiddelde salaris in jouw functiegroep of waar de meeste project gerelateerde banen beschikbaar zijn? Dit en nog veel meer relevante informatie tref je in de arbeidsmarktmonitor van Projectbanen.

Wil je de complete Arbeidsmarktmonitor ontvangen?

Ben je benieuwd naar het gemiddelde salaris in jouw functiegroep of waar de meeste project gerelateerde banen beschikbaar zijn? Dit en nog veel meer relevante informatie tref je in de Arbeidsmarktmonitor van Projectbanen.nl.

Download de Projectbanen.nl Arbeidsmarktmonitor 2018