Projectmanagers met agile certificaten verdienen meer

 In Blog

Projectmanagers met agile certificaten verdienen meer

“Maar is een carrière in projectmanagement financieel de moeite waard? Onze resultaten bevestigen zeker veel projectmanagers in hun carrièrekeuze. Het is interessant op te merken dat vooral de houders van agile certificaten hogere salarissen hebben. Agile competenties lijken een duidelijke troef voor een carrière in projectmanagement.” Dat schreef dr. Yvonne Schopper onlangs naar aanleiding van een grootschalig onderzoek onder projectprofessionals in Duitstalige landen. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

Door: Laura van Moolenbroek
19 augustus 2020

Agile: de meestgevraagde projectmethode
Het salaris van agile projectmanagers was slechts een van de vele onderzochte punten in het onderzoek. Meer over dit aspect rondom agile projectmanagers en de rest van het onderzoek lees je hier. Uit de Arbeidsmarktmonitoren van de afgelopen jaren blijkt steeds weer dat agile de meestgevraagde projectmethode is in vacatures in Nederland. Met een agile certificaat vergroot je dus je baankansen. Maar hoe zit het met je salaris als je eenmaal een baan hebt als agile projectmanager? Verdien je als agile projectmanager dan meer? We hebben het gemiddelde salaris vergeleken.

Vergelijking agile projectmanager vs projectmanager
In Duitstalige landen verdien je over het algemeen dus meer als je een agile certificaat op zak hebt. We zitten natuurlijk nog midden in 2020, dus cijfers over dit hele jaar in Nederland hebben we bij Projectbanen.nl uiteraard nog niet. Wat we wel zien is dat een projectmanager in 2019 in alle vacatures gemiddeld € 4.132,- per maand kreeg aangeboden. Een agile projectmanager krijgt volgens onze gegevens een salaris van gemiddeld € 6.022 per maand aangeboden in openstaande vacatures. Flink hoger dus! Daarbij moet wel gezegd worden dat het aantal vacatures waarop deze gemiddelden zijn gebaseerd wat uit elkaar liggen (er zijn nu eenmaal meer vacatures voor ‘projectmanager’ dan voor ‘agile projectmanager’. Daarnaast wil de omschrijving ‘agile projectmanager’ niet per definitie zeggen dat ze ook een agile certificaat hebben.

Maar het lijkt er dus op dat hetzelfde geldt voor Nederland en dat een agile certificaat behalen voor projectprofessionals zeker de moeite waard is. Volgens onze gegevens verdient een agile projectmanager dus meer dan een projectmanager.