Projectmanager Amsterdam: nummer 1 stad met meeste projectvacatures

 In Blog

Projectmanager Amsterdam: nummer 1 stad met meeste projectvacatures

De meeste projectfuncties zijn te vinden in Noord- en Zuid-Holland. Dat is niet zo gek: de twee grootste steden van Nederland, Amsterdam en Rotterdam, liggen daar. Deze twee steden mogen dan wel de grootste steden zijn, met de meeste projectvacatures, toch zijn er ook een paar belangrijke verschillen tussen de twee op het gebied van projectvacatures. Je kunt als projectmanager Amsterdam bijvoorbeeld beter kiezen dan Rotterdam.

De Arbeidsmarktmonitor

In de Arbeidsmarktmonitor wordt een belangrijk marktonderzoek over projectmanagement gepresenteerd, uitgevoerd door Projectbanen.nl. Deze website is een verzamelpunt voor zowel alle projectvacatures van Nederland als voor allerlei informatie over inkomen, opleidingen en carrière maken. Met behulp van een analyse van duizenden projectvacatures wordt een beeld geschetst van waar projectbanen zich bevinden en welke banen waar precies zitten. Daaruit blijkt dat voor een projectmanager Amsterdam the place to be is. In verhouding worden in Amsterdam de meeste projectmanagers gezocht. In Rotterdam worden in verhouding juist vaak projectleiders en projectengineers gevraagd.

 

Verschillen per provincie

Geen zin om te verhuizen? In Noord- en Zuid-Holland zit je dus goed, net zoals wanneer je in Noord-Brabant en Utrecht woont. Ook in Gelderland zijn er redelijk veel projectfuncties te vinden; Arnhem staat op nummer 7 van de top 10 steden met de meeste projectvacatures. Als je niet in een van deze provincies woont, kan het lastiger zijn om een projectbaan te vinden zonder al te ver te moeten reizen. In Drenthe bevindt zich slechts 1% van alle projectvacatures, gevolgd door Zeeland en Groningen met slechts 1,5%.

Het is echter natuurlijk in elke provincie vooral ook heel belangrijk om de juiste kwalificaties te hebben. Als je als projectmanager Amsterdam als thuisbasis hebt, heb je meer keuze uit banen, maar wellicht ook meer concurrentie. Werkgevers hebben selectiecriteria en als je daar niet aan voldoet, wordt het lastig om je droombaan te veroveren. In de Arbeidsmarktmonitor vind je ook informatie over die selectiecriteria, die zijn bepaald op basis van interviews met ruim 300 werkgevers. Benieuwd welke criteria dat zijn? Download hieronder de Arbeidsmarktmonitor.

 

Let op: Je leest nu een verouderd artikel van Projectbanen.nl over data uit de arbeidsmarktmonitor 2018. Download de arbeidsmarktmonitor 2019 en ontdek hoe het vakgebied van Projectmanagement er momenteel uit ziet.

Download de Arbeidsmarktmonitor