Projectmanager Utrecht: groot aanbod van banen

 In Blog

Projectmanager Utrecht: groot aanbod van banen

Kies je als projectmanager Utrecht om een baan te zoeken, dan heb je – samen met je andere projectmanagement-collega’s – keuze uit zo’n 13,5% van alle projectvacatures. Daarmee vormt Utrecht als provincie de vierde plek als het gaat om projectmanagementregio’s: de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant volgen respectievelijk de top 1 tot en met 3.

Top 5 projectmanagementsteden

Als je kijkt naar Nederlandse steden, dan zijn de steden die de top 5 vormen niet geheel verrassend, met bovenstaande informatie in het achterhoofd. De volgorde van die steden echter wel: Zuid-Holland is de grootste projectprovincie, met 24% van alle projectvacatures. Rotterdam staat echter op de tweede plek in het stedenlijstje. Amsterdam staat op nummer 1, maar is, zelfs met Den Haag op nummer 5, niet groot genoeg om de grootste te zijn: deze provincie heeft ‘slechts’ 20% van de vacatures. Op nummer 3 in het stedenlijstje staat Utrecht, gevolgd door Eindhoven. Ook dat is opvallend, aangezien Noord-Brabant op het provincie-lijstje op nummer 3 staat en Utrecht als provincie op nummer 4.

Dit wijst er in ieder geval op dat er van alles gebeurt in Nederland op het gebied van projectbanen – en niet alleen in de grootste 3 steden.

 

De Arbeidsmarktmonitor

Kiest een projectmanager Utrecht (provincie) dan heeft hij of zij meer keuze uit vacatures dan in bijvoorbeeld Drenthe, Groningen en Zeeland. Die provincies zijn gedrieën goed voor slechts 4% van alle projectvacatures.

Locatie is echter niet het enige dat telt bij het vinden van een baan als projectprofessional. Je moet niet alleen zelf de baan leuk vinden, je moet ook aansluiten bij de selectiecriteria die werkgevers hanteren. In de Arbeidsmarktmonitor zijn de resultaten van een grootschalig onderzoek op het gebied van projectbanen gepubliceerd. De steden- en provincietop’s wat betreft projectvacatures komen uit deze monitor. In dit onderzoek zijn daarnaast onder andere ruim 300 werkgevers ondervraagd over allerlei onderwerpen. Uit die gesprekken kwam bijvoorbeeld een aantal selectiecriteria van werkgevers naar voren, net zoals belangrijke competenties volgens die werkgevers. Wil je weten welke competenties er nog meer in deze top 5 staan? Download dan de Arbeidsmarktmonitor hieronder.

 

Let op: Je leest nu een verouderd artikel van Projectbanen.nl over data uit de arbeidsmarktmonitor 2018. Download de arbeidsmarktmonitor 2019 en ontdek hoe het vakgebied van Projectmanagement er momenteel uit ziet.

Download de Arbeidsmarktmonitor