Krijg jij als projectleider salaris dat hoog genoeg is?

 In Blog

Krijg jij als projectleider salaris dat hoog genoeg is?

Vraag jij je als projectprofessional af of je wel genoeg verdient? Of verander je van projectbaan en moet je salarisonderhandelingen in? Praten over salaris met je (toekomstige) baas kan lastig zijn. Als je net begint, heb je vaak geen idee wat voor indicatie je moet geven. Als je al langer aan het werk bent, wil je er met je nieuwe baan niet op achteruit gaan, maar je wil de kans op jouw droombaan ook niet verspelen.

PROJECTLEIDER SALARIS: SECTORAFHANKELIJK

Een van de dingen waar je rekening mee moet houden als het gaat om salaris, is de sector waarin je werkt of gaat werken. Die is namelijk van grote invloed op het gemiddelde loon dat je kunt gaan verdienen. Gemiddeld gezien wordt er in Nederland het meest verdiend in sectoren als ICT/IT, chemie — en dan vooral petrochemie — en andere industriële sectoren, en in de bouw.

Als je kijkt naar sectoren waarin de meeste projectleiders en andere projectprofessionals werken, dan staat de sector ICT/IT op nummer één, gevolgd door onder ander de bouw. Aangezien in deze sectoren de lonen het hoogst liggen, is het niet verrassend dat het gemiddelde projectsalaris voor een projectprofessional flink wat hoger ligt dan het gemiddelde inkomen in heel Nederland. Uit recent onderzoek blijkt dat een gemiddelde projectleider salaris krijgt dat ruim duizend euro hoger ligt: € 3.830,- ten opzichte van € 2.701,- als bruto modaal inkomen in Nederland.

ARBEIDSMARKTMONITOR

Het zojuist genoemde onderzoek is de Arbeidsmarktmonitor: een uitvoerig arbeidsmarktonderzoek over het vakgebied projectmanagement, uitgevoerd in opdracht van Projectbanen.nl. In deze monitor vind je informatie over de ontwikkelingen op het gebied van salaris, maar ook over de belangrijkste competenties van projectprofessionals, plaatsen en provincies waar de meeste vacatures te vinden zijn en nog veel meer.

 

Benieuwd naar alle trends en ontwikkelingen in het vakgebied? Download de Arbeidsmarktmonitor hieronder.

Download de Arbeidsmarktmonitor met alle projectsalarissen

arbeidsmonitor-long-2