Bepaling salaris projectmanagers en andere projectprofessionals

 In Blog

Ervaring het belangrijkst bij bepaling salaris projectmanagers en andere projectprofessionals

Daar zit je dan: na verschillende rondes sollicitatiegesprekken is het tijd voor salarisonderhandelingen. Natuurlijk bepaal je je salaris voor een deel zelf, dankzij die onderhandelingen. Toch zijn het de werkgevers die uiteindelijk bepalen wat je per maand op je bankrekening bijgeschreven krijgt. Waar baseren zij de salarissen van hun werknemers op? Wat voor salaris projectmanagers, projectleiders en andere projectprofessionals verdienen, is, zo blijkt uit de Arbeidsmarktmonitor, afhankelijk van allerlei factoren.

Ervaring

De Arbeidsmarktmonitor is een marktonderzoek van Projectbanen.nl, een online carrièrecentrum voor projectprofessionals. Eén van de onderzochte onderwerpen in deze monitor is dus waar werkgevers salarissen op baseren.
De uitkomsten zijn opvallend: maar liefst 96% van de ondervraagde werkgevers stelt dat ervaring meegewogen wordt in het vaststellen van het salaris. Welke opleiding de (toekomstige) werkgever heeft gevolgd, blijkt niet van hele grote invloed te zijn. Slechts 26% baseert het loon op de gevolgde opleiding. Op wat voor opleidingsniveau dat was, is echter voor veel werkgevers een stuk belangrijker: maar liefst 63% weegt het opleidingsniveau mee.

 

Projectmethodes

Ervaring lijkt dus het allerbelangrijkst te zijn als het gaat om het salaris van een projectprofessional. Dat is in de wereld van projectmanagement ook niet zo gek. Voor de meeste projectrollen kun je niet, of niet alleen, een reguliere fulltime opleiding volgen. Hoe hoger je komt, hoe belangrijker het is om werkervaring met projecten te hebben. Bovendien worden er voor veel functies certificaten van projectmethodes gehaald. Het basisniveau van veel van die methodes kun je wel halen op basis van theorie alleen, maar hoe hoger het niveau, hoe vaker er wordt gevraagd om aantoonbare ervaring in het vakgebied. Op allerlei manieren blijkt die ervaring dus belangrijk voor de projectprofessional.Benieuwd welk salaris projectmanagers en andere projectprofessionals gemiddeld precies verdienen per maand? Dat en nog veel meer interessante, cijfermatige, informatie vind je in de Arbeidsmarktmonitor. Je download ‘m hieronder.

Let op: Je leest nu een verouderd artikel van Projectbanen.nl over data uit de arbeidsmarktmonitor 2018. Download de arbeidsmarktmonitor 2019 en ontdek hoe het vakgebied van Projectmanagement er momenteel uit ziet.

Download de Arbeidsmarktmonitor