Scrum werken: hoe doe je het en waarom zou jij het ook moeten kunnen?

 In Blog

Scrum werken: hoe doe je het en waarom zou jij het ook moeten kunnen?

Laten we eens beginnen met de tweede vraag in de titel van deze blog: waarom zou jij ook Scrum moeten kunnen werken? Het antwoord op deze vraag is heel eenvoudig: of je nu heilig gelooft in het nut ervan, wat sceptisch bent, of liever volgens een andere projectmethode zou werken; als jij kunt aantonen dat je Scrum kunt werken, vergroot je jouw kans op een nieuwe projectbaan aanzienlijk. Scrum werken staat namelijk op twee als het gaat om meestgevraagde projectmethodes in alle openstaande vacatures in Nederland!

ITERATIES EN DE DAILY STAND-UP

Scrum werken is een methode binnen projectmanagement waarmee je projecten uitvoert. Het is een framework van Agile en overeenkomstig daarmee, werk je in iteraties: korte periodes (vaak twee tot vier weken) waarin je een deel van het totale project realiseert. Aan het eind van zo’n iteratie lever je dat deel op en kijk je wat je vervolgens gaat doen en of/hoe dat aansluit bij de wensen van de klant voor wie je werkt.

Kenmerkend voor Scrum is dat je met een multidisciplinair, zelfsturend team werkt. Dat team komt aan het begin van elke dag bij elkaar in de Daily Stand-up, waarin iedereen kort vertelt wat hij of zij de vorige dag heeft gedaan, wat hij of zij vandaag gaat doen en wat eventuele verwachte problemen zijn. Meer informatie over Scrum werken vind je hier.

MEER SELECTIECRITERIA

Scrum is dus een framework van Agile. Het is dan ook niet verrassend dat Agile werken op nummer één staat als het gaat om projectmethodes die het vaakst worden benoemd in projectvacatures. Veel werkgevers vinden het dus belangrijk dat je Agile kunt werken. Wil je weten wat werkgevers nog meer belangrijk vinden? Of waar je jouw droombaan kunt vinden? In de Arbeidsmarktmonitor lees je meer over vaak gevraagde projectmethodes, andere selectiecriteria en meer trends en ontwikkelingen in het vakgebied projectmanagement. Download de Arbeidsmarktmonitor 2019 hieronder!

Download de Arbeidsmarktmonitor 2019

arbeidsmonitor-long-2