Projectleider evenementen

De evenementenbranche is een groeiende sector. Er is steeds meer budget beschikbaar en het aantal deelnemers aan evenementen stijgt ten opzichte van eerdere jaren. Festivals, muziek- en kunstevenementen, meetings en congressen, beurzen… De evenementenbranche is ontzettend breed. Vooral het aantal kleine en middelgrote festivals is in Nederland sterk toegenomen in de afgelopen jaren. Dankzij de groei zijn er ook steeds meer banen in deze sector. De grootste projectmanagementsectoren blijven ICT, Bouw en (civiele) Techniek, maar de evenementenbranche wordt op dit vlak steeds groter.  

De taken van een Projectleider Evenementen

Een Projectleider Evenementen is verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen en alles wat daarbij komt kijken. Elke vacature is anders en het is onder andere afhankelijk van de grootte en het soort evenementen dat je organiseert, wat de precieze taken zijn die je zult uitvoeren.

Het gaat echter in principe om het plannen en realiseren van evenementen. Daarbij horen taken zoals het maken van offertes en draaiboeken, het bedenken van nieuwe concepten en evenementen en het pitchen van die ideeën bij bedrijven. Voor de realisatie van projecten ben je als Projectleider Evenementen verder bezig met het aansturen van alle betrokkenen. Ook het regelen van vergunningen, merchandise en, kenmerkend voor projectmanagement, het bewaken van het budget en de planning horen tot de verantwoordelijkheden.

Competenties van een Projectleider Evenementen

De functie van Projectleider Evenementen is een functie op hbo-niveau, al zijn er ook wel functies op mbo- en wo-niveau. Het is belangrijk in deze functie om, naast de ‘standaardcompetenties’ voor projectleiders, ook servicegericht en creatief te zijn. Mensen bezoeken een evenement en verwachten daarbij een bepaalde gastvrijheid of bepaalde diensten. Daar moet je gevoel voor hebben. Creatief zijn is belangrijk als het tot je taken behoort om nieuwe evenementen te bedenken. Je kunt werken bij een bureau of bedrijf dat evenementen organiseert voor allerlei externe partijen, of bij één bedrijf waarvoor je alle evenementen organiseert.

Op Projectbanen.nl vind je alle projectvacatures in Nederland. Dat betekent dat je bij ons dus ook terecht kunt voor alle vacatures voor projectfuncties in de evenementenbranche