IPMA Certificering

IPMA-NL is samenwerkingspartner van Projectbanen.nl. Deze Nederlandse aftakking van de International Project Management Association is een vereniging voor allen, zowel individuen als organisaties, die werken in projecten.
Onafhankelijk van de vereniging bestaat ookIPMA Certificering. Dit is een zelfstandig certificeringsorgaan, dat strikt gescheiden van de vereniging werkt en dat ook onafhankelijk is van opleidingen en projectmanagementmethodes. Examinering gebeurt door professionele assessoren en de kandidaat wordt beoordeeld op technische competenties en contextuele en gedragscompetenties.

Benieuwd wat voor andere certificeringsmogelijkheden er zijn? Kijk eens op de projectmethodes-pagina in het Kenniscentrum.

ICB4

IPMA Certificering heeft een internationaal vastgestelde set van competenties voor projectprofessionals ontwikkeld: de Individual Competence Baseline (ICB4). Certificering gebeurt op basis van ervaring en de complexiteit van de door de kandidaat uitgevoerde werkzaamheden. Het resultaat is een helder inzicht in en een kwaliteitskeurmerk op je ‘sterke’ en ‘nog te ontwikkelen’ competenties. Dankzij deze manier van certificeren is er meer aandacht voor de context van veranderingen – bijvoorbeeld in projecten -, waar wendbaarheid en snel kunnen inspelen op veranderingen steeds belangrijker worden. Wil je meer informatie over ICB4? Bekijk dan hier de complete ICB4 informatiepagina.

Bewijs van bekwaamheid

In Nederland zijn al meer dan 15.000 projectprofessionals IPMA-gecertificeerd. De ICB4 is een lijst met competenties speciaal voor projectmanagers en projectleiders, programmamanagers en project portfoliomanagers. Ook andere projectprofessionals, van beginnend projectassistent tot ervaren professional, kunnen echter IPMA-certificaten behalen. Er zijn vier niveaus (A, B, C en D) en twee andere certificaten (IPMA Agile Leadership en IPMA pmo). Meer informatie hierover vind je op onze IPMA-pagina.

Het belang van certificering neemt steeds meer toe. Steeds meer grote organisaties, gemeenten en hogescholen werken met IPMA. Het is niet alleen een bewijs van bekwaamheid, het vormt de kandidaat tot een betere leider met de vereiste competenties, interpersoonlijke skills en reflectie op eigen functioneren. Voor meer informatie kun je ook terecht op www.ipmacertificeren.nl.

Op Projectbanen.nl vind je alle projectvacatures van Nederland. Benieuwd bij welke vacatures er om een IPMA-certificaat wordt gevraagd? Bekijk het aanbod: