Onze visie

Projectbanen.nl is volledig en uitsluitend gericht op allen die projectmatig werken, of die werken met programma’s of project portfolio’s, en die op zoek zijn naar een vacature in of informatie over projectmanagement. Projectmatig werken kan zowel in loondienst zijn als via steeds wisselende opdrachtgevers.

Je vindt op Projectbanen.nl werkelijk alle projectvacatures van Nederland en een uitgebreid kenniscentrum met alles wat je moet weten op het gebied van opleidingen, inkomens en carrière maken: 1 plek waar je terecht kunt voor al je vragen, wensen en behoeften.

Waarom is er Projectbanen.nl?

Alleen al in Nederland zijn er meer dan 1.000 vacaturesites. Of je nu op zoek bent naar een baan als projectmanager, programmamanager, portfoliomanager of nog een van de vele andere projectgerelateerde functies: op heel veel van die 1.000 sites kun je wel terecht. Maar op (letterlijk!) niet een van die sites was – tot voorkort – alles te vinden over het vakgebied. Als je op zoek bent naar informatie over inkomen, doorgroeimogelijkheden, belangrijke competenties of ontwikkelingsmogelijkheden, moest je daardoor voorheen allerlei sites af om zo het antwoord op jouw vragen bij elkaar te sprokkelen. Dat is natuurlijk niet handig.

Als je je oriënteert op de projectmanagementwereld loop je zo het risico dat je informatie mist. Bovendien is het eigenlijk best gek: er zijn enkele honderdduizenden mensen die projectmatig werken, die nergens een eigen plek hebben op het internet waar gewoon alles te vinden is.

Daarom is er Projectbanen.nl!

Omdat wij vinden dat projectprofessionals het verdienen om wel een eigen, centrale plek te hebben, heeft Projectbanen.nl de handen ineen geslagen met IPMA-NL, de Nederlandse afdeling van de grootste internationale vereniging voor projectprofessionals. Samen zorgen we voor een platform waar je niet alleen alle (en dan ook echt álle) projectvacatures van Nederland vindt, maar waar je ook terecht kunt voor informatie over het vakgebied. Waar kun je als werkzoekende bijvoorbeeld je droombaan vinden? Wat zijn de belangrijkste competenties voor elke projectrol? Welke selectiecriteria hanteren werkgevers en hoe zien de gemiddelde salarissen eruit? Relevante onderwerpen, die er voor alle projectprofessionals toe doen, niet alleen voor degenen die actief werk zoeken.

Niet de werkgever, maar de werknemer centraal

Bijna alle vacaturesites richten zich op de werkgever, in plaats van op de werknemer. Dat is logisch, want daar halen zij hun inkomsten vandaan. Bij Projectbanen.nl werkt het anders: onze focus ligt op de werknemer, zowel degenen die nieuw werk zoeken als degenen die op zoek zijn naar informatie over hun (toekomstige) vakgebied. Deze totale groep is ontzettend groot – er zijn zoals gezegd meer dan 100.000 projectprofessionals – maar had geen eigen, centrale plek op het internet. Met Projectbanen.nl is die plek er nu wel.

Ben je werkgever?

Dat we ons hoofdzakelijk richten op werknemers, betekent niet dat je als werkgever geen plek hebt op Projectbanen.nl. Integendeel! Daar waar jouw toekomstige werknemers zich verzamelen, moet jij ook zijn. Er zijn daarom allerlei mogelijkheden om je vacature(s) op Projectbanen.nl te plaatsen. Neem contact met ons op of kijk onder het kopje Personeelswerving voor meer informatie.

Vacaturebank

Projectbanen.nl is een online carrièrecentrum voor projectprofessionals. Weet je dankzij het Kenniscentrum welke projectrollen jou interesseren of welke functie de volgende stap in jouw carrière wordt? Dan vind je hier ook alle projectvacatures van Nederland. Zo heb je alles handig bij elkaar op één site.