Projectbanen.nl Kenniscentrum

In het Kenniscentrum van Projectbanen.nl is alles verzameld dat je moet weten over opleidingen, inkomen en carrière maken op het gebied van projectmanagement.

Verschillende projectrollen binnen projectmanagement

Je vindt hier een overzicht van de verschillende projectrollen, de opleidingsniveaus en de belangrijkste competenties die daarbij horen. Je leest er onder andere wat het gemiddelde takenpakket is dat bij een specifieke projectrol hoort en wat de doorgroeimogelijkheden zijn.

Projectmethodes

Je vindt er ook een overzicht van de meest voorkomende projectmethodes. Wat zijn de verschillen tussen PRINCE2 en een IPMA? Waar dankt Scrum zijn naam aan en op wat voor niveaus kun je een Agile-certificaat halen? Hoe verhouden Lean en Six Sigma zich tot elkaar en wat gebeurt er als je ze combineert tot de projectmethode Lean Six Sigma? Wat is het PMBoK, op basis waarvan de PMI-methode werkt? Vind uit welke projectmethode voor jou het interessantst is, op welke niveaus jij certificaten kunt behalen en meer.

Educatie

In het Kenniscentrum vind je bovendien informatie over allerlei opleidingen en cursussen op het gebied van projectmanagement. Je leest er in welke branches de meeste projectprofessionals werken en hoe je de beste projectmanagementboeken vindt. Op de competenties-pagina kun je terecht voor meer informatie over projectmanagementcompetenties en IPMA Certificering, waar wordt gewerkt met de ICB4: een internationaal erkende set met competenties, op basis waarvan je je kunt laten certificeren.

Arbeidsmarktcijfers

Naast dit alles vind je onder Arbeidsmarktcijfers een cijfermatige weergave van allerlei belangrijke informatie over dit vakgebied. Hiervoor zijn duizenden projectvacatures geanalyseerd en ruim 300 werkgevers ondervraagd. Benieuwd welke selectiecriteria werkgevers hanteren? Of welk gemiddeld salaris er met verschillende projectrollen te verdienen is? Je leest het in de Arbeidsmarktmonitor.

Vacaturebank

Projectbanen.nl is een online carrièrecentrum voor projectprofessionals. Weet je dankzij het Kenniscentrum welke projectrollen jou interesseren of welke functie de volgende stap in jouw carrière wordt? Dan vind je hier ook alle projectvacatures van Nederland. Zo heb je alles handig bij elkaar op één site.