Kies je als project manager Rotterdam, Amsterdam of een andere stad?

 In Blog

Kies je als project manager Rotterdam, Amsterdam of een andere stad?

Als project manager Rotterdam of Amsterdam kiezen als (nieuwe) thuisbasis, kan in je voordeel werken. Als je gaat solliciteren, kijk je natuurlijk naar de locatie van een mogelijk toekomstige baan. Soms is er in de stad of regio waarin je woont weinig aanbod. Een fijn huis of een druk sociaal leven in die regio geef je echter niet zomaar op; de baan moet wel echt de moeite waard zijn. Waar kun je het beste kijken als je zoekt naar een baan als projectmanager, of een andere projectfunctie?

Randstad

In het algemeen geldt dat de meeste banen zich bevinden in de Randstad, en dan met name in Rotterdam en Amsterdam. Datzelfde geldt als je gedetailleerder kijkt, naar projectfuncties. Ook die zijn er het meest in de Randstad. Het is wel opvallend dat je als project manager Rotterdam toch beter heel even kunt overslaan en eerst naar Amsterdam zou moeten kijken. Er zijn namelijk in verhouding meer vacatures voor projectmanagers in Amsterdam namelijk. In Rotterdam zijn echter weer meer vacatures voor projectleiders en projectengineers.

 

42,5% van de projectvacatures buiten de Randstad

In Noord- en Zuid-Holland zijn samen ruim 44% van alle projectvacatures te vinden. Neem je Utrecht erbij, zodat je de hele Randstad hebt, dan bevindt zich in totaal maar liefst 57,5% van alle projectvacatures zich daar. Onder andere dankzij de goede (openbaar vervoer-)verbindingen in de Randstad, maakt dit dat je eigenlijk overal in de Randstad wel goed zit als je op zoek bent naar een projectbaan – mits je de juiste kwalificaties, genoeg ervaring en de juiste competenties hebt natuurlijk. Gelukkig voor wie niet in de Randstad woont, betekent die 57,5% ook dat er nog 42,5% projectvacatures ‘over’ zijn, die zich in de rest van Nederland bevinden.

Deze cijfers komen uit de Arbeidsmarktmonitor: een marktonderzoek op het gebied van werken in projectmanagement. Benieuwd naar de top 10 steden met de meeste projectvacatures? Of wil je weten wat voor selectiecriteria werkgevers hanteren? Je leest het in de Arbeidsmarktmonitor. Dit onderzoek, uitgevoerd door Projectbanen.nl, biedt allerlei informatie over de projectbanenmarkt.

 

Let op: Je leest nu een verouderd artikel van Projectbanen.nl over data uit de arbeidsmarktmonitor 2018. Download de arbeidsmarktmonitor 2019 en ontdek hoe het vakgebied van Projectmanagement er momenteel uit ziet.

Download de Arbeidsmarktmonitor