Salaris projectleider bouw

 In Blog

Salaris projectleider bouw: wat ga je verdienen?

Ben je op zoek naar een baan als projectleider? En heb je er wel eens aan gedacht om in de bouwsector aan de slag te gaan? De bouw staat op de derde plek als het gaat om sectoren met de meeste openstaande projectvacatures. Grote kans dus dat er ook voor jou als projectleider een mooie kans tussen zit!

SALARIS PROJECTLEIDER BOUW: HOGER DAN GEMIDDELD

Als je op zoek gaat naar een nieuwe baan, is het fijn als je werk kunt doen dat aansluit bij jouw competenties en interesses. Heb je eenmaal een mooie functie op het oog, dan is het natuurlijk ook belangrijk dat je goede arbeidsvoorwaarden krijgt. Voor de bouw geldt de cao Bouw & Infra, waarin veel van dit soort voorwaarden goed zijn vastgelegd. Positief afwijken van de afspraken mag je werkgever altijd. En als je kijkt naar de cijfers, doen werkgevers dat ook vaak. Uit een recent arbeidsmarktonderzoek van Projectbanen.nl blijkt dat het gemiddelde salaris Projectleider Bouw in 2018 lag op ruim € 3.800,- per maand, terwijl het gemiddelde salaris voor de gehele bouwsector lag op zo’n € 3.000,- per maand.

ERVARING IS BELANGRIJK

Ook voor andere projectfuncties geldt deze trend: het gemiddelde inkomen van een projectprofessional ligt ruim € 1000,- per maand hoger dan het gemiddelde modale inkomen in Nederland. Dat heeft onder andere te maken met sectoren waarin projectprofessionals werkzaam zijn en met de hoeveelheid ervaring die veel projectfuncties vereisen. Over het algemeen geldt namelijk dat je naarmate je meer ervaring hebt, je ook meer gaat verdienen. Voor functies als projectleider, projectmanager, programmamanager of portfoliomanager wordt vaak iets van ervaring gevraagd. Meestal gaat het om minimaal 3 tot 5 jaar ervaring, blijkt ook uit het arbeidsmarktonderzoek.

 

Benieuwd wat voor trends en ontwikkelingen er nog meer gevonden zijn op het gebied van projectmanagement? Je kunt het gehele onderzoek hieronder downloaden!

Download de Arbeidsmarktmonitor met alle projectsalarissen

arbeidsmonitor-long-2