Wanneer solliciteren? Kies de beste maand!

 In Blog

Wanneer solliciteren? Kies de beste maand!

Als je wordt ontslagen, wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk een nieuwe baan vinden. Dan heb je, vanwege de urgentie, misschien niet zoveel keus in het moment waarop je gaat solliciteren. Heb je een baan, maar ben je op zoek naar een uitdaging, studeer je over een paar maanden af of weet je dat je contract binnenkort afloopt, dan heb je meer vrijheid in het timen van wanneer je gaat (beginnen met) solliciteren, en is het ook zeer aan te raden om goed te timen. In deze blog lees je wanneer solliciteren het meest zinvol is.

GOEDE VOORNEMENS

Uit onderzoek van Projectbanen.nl blijkt dat de meeste projectvacatures in 2018 zijn verschenen in oktober. In 2017 was dat november. Dat betekent dat je in deze maanden de grootste kans hebt om een goede vacature te vinden; je hebt dan namelijk het grootste aanbod en de grootste kans dat er ook voor jou een interessante vacature tussen zit. Opvallend genoeg zijn het echter naast november, de maanden januari, februari en maart waarop de meeste mensen zoeken naar een baan. Blijkbaar grijpen veel mensen het begin van het jaar aan om op zoek te gaan. Zou dat horen bij de goede voornemens?

Wanneer solliciteren het meest zinvol is, is op het moment dat de meeste werkgevers op zoek zijn naar nieuwe mensen. Zoek je dus een nieuwe baan, doe dat dan bij voorkeur in oktober en november. Grote kans bovendien dat in december veel van die nieuwe vacatures nog openstaan en dat je dan dus ook sneller een nieuwe projectuitdaging vindt.

In het arbeidsmarktonderzoek (Arbeidsmarktmonitor 2019) staat nog veel meer relevante informatie voor projectprofessionals. Of je nu een baan zoekt, werkgever bent of gewoon benieuwd bent wat de nieuwste trends en ontwikkelingen in het vakgebied zijn. Download de Arbeidsmarktmonitor voor alle informatie!

Download de Arbeidsmarktmonitor 2019

arbeidsmonitor-long-2