Wat verdient een projectmanager

 In Blog

Wat verdient een projectmanager?

Daar zit je dan: na verschillende rondes sollicitatiegesprekken is het tijd voor salarisonderhandelingen. Je kunt je baseren op wat je met je vorige baan verdiende, maar als je van functie verandert, is dat wat lastiger. Dan is het fijn als je kunt kijken naar wat er gemiddeld wordt verdiend met vergelijkbare functies. Projectbanen.nl zocht het voor je uit in een grootschalig arbeidsmarktonderzoek, waarin we antwoord geven op vragen als ‘Wat verdient een projectmanager’ (en vele andere projectprofessionals), maar ook in welke sectoren de meeste banen te vinden zijn en in welke regio van Nederland.

DE BEDRAGEN

Het meest belangrijke antwoord eerst: wat verdient een projectmanager? Gemiddeld gezien verdient een projectmanager in Nederland ruim € 4.000,- euro per maand (bruto, exclusief vakantietoeslagen), om precies te zijn € 4.066,- per maand. Dat is bijna € 200,- meer dan wat een projectleider gemiddeld verdient per maand.

DE SECTOREN

De sector waarin je gaat werken, heeft invloed op het salaris dat je hoogstwaarschijnlijk gaat verdienen. Over het algemeen liggen salarissen in de chemie en de IT/ICT wat hoger dan bijvoorbeeld salarissen in de zorg of het onderwijs. In vacatures voor een projectmanager IT/ICT wordt gemiddeld zo’n € 4.300,- per maand geboden, voor een projectmanager Onderwijs ligt dat gemiddelde ruim € 1.000 euro lager. Ook per regio kunnen de salarissen nog wel eens verschillen. Noord-Holland is een van de provincies waarin de lonen gemiddeld in Nederland het hoogst liggen. Benieuwd of daar ook de meeste projectvacatures te vinden zijn?

Download het gehele arbeidsmarktonderzoek en kom alles te weten over de regionale verdeeldheid en nog veel meer!

Download de Arbeidsmarktmonitor met alle Projectsalarissen

arbeidsmonitor-long-2